Potrójna lecytyna

W dotychczasowych czasach lecytyna jest niesłychanie modna. Posiada wiele korzystnych i bardzo poważnych właściwości. To naturalna substancja, którą można wyszukać także w naszym organizmie. Stanowi część błon komórkowych , a oprócz tego niektórych białek odpowiedzialnych za transport tłuszczów. Spełnia bardzo ważną rolę w funkcjonowaniu układu nerwowego , a dodatkowo stymuluje utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu. Lecytyna przyczynia się do właściwego przebiegu naszych procesów życiowych , a oprócz tego wspomaga nasze zdrowie.

Lecytyna to naturalna substancja, która występuje również w naszym organizmie. Stanowi część błon komórkowych oraz niektórych białek odpowiedzialnych za transport tłuszczów. Jej naturalnym źródłem są: żółtko jaja, wątroba, pełnoziarnista pszenica, różnorodne rodzaje fasoli, soja. Niedużo ludzi zna jednak jej niezwykłe zalety. Główne składniki lecytyny to cholina , a ponadto inozytol. Cholina ma ważne znaczenie w budowie błon komórkowych. Jest przeważnie czynnikiem produktów witaminowych. Proces emulgowania cholesterolu poprzez cholinę zapobiega jego gromadzeniu się w wątrobie , a oprócz tego w ścianach naczyń krwionośnych. Ogrywa także ważną rolę w utrzymywaniu prawidłowego krążenia krwi. Inozytol można znaleźć w produktach pochodzących z warzyw (na przykład. soja). Intensywne ilości inozytolu gromadzą się w mózgu. Najważniejszą rolą choliny , a dodatkowo inozytolu jest przekazywanie impulsów nerwowych. Są one również określane mianem ,spalaczy tłuszczów” albo substancji lipotropowych. Regularne spożywanie lecytyny – triple potency lecithin zalecane jest osobom, które ćwiczą albo ciężko pracują fizycznie, ponieważ wspomaga ona na krążenie krwi , a oprócz tego prawidłową pracę stawów. Do tej pory nie zanotowano objawów przedawkowania lecytyny.

Tags: , , , , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.